Entertainment

Entertainment

Waarom je na het consumeren van alcohol een tweede taal beter spreekt

Nou ja, oké, zo werkt het niet helemaal, maar we weten allemaal dat alcohol zorgt voor minder impulscontrole.

Je durft opeens meer. Je doet iets sneller zonder er al te ingewikkeld over na te denken. En dat is juist heel nuttig als je beter Engels, Spaans, Italiaans of Chinees wilt leren spreken. Een studie toont aan dat alcohol een positieve invloed op ons heeft als we een vreemde taal willen leren spreken.

Voor een onderzoek werden vijftig Duitsers die recent Nederlands hadden geleerd opgedeeld in twee groepen. De ene groep kreeg een lage dosis alcohol, terwijl de andere groep een alcoholvrij drankje mocht drinken. Vervolgens mochten beide groepen twee minuten lang een gesprek voeren in het Nederlands. De groep die alcohol op had, had een opvallend betere Hollandse uitspraak dan de nuchtere groep. En zo zal het voor alle talen gelden, gokken wij. Alcohol maakt de tongen lekker los. Voor je het weet, ouwehoer je je een stuk weg in het Portugees.

Frans Duits

Het komt met name door de drang van mensen om perfect te zijn. Als in: perfectionisme is dat wat ons belemmert in veel dingen die in het dagelijks leven voorkomen. Je durft geen grote risico’s te nemen, want je wilt alles perfect doen. Je wilt niet blunderen, niet falen, niet mislukken. Daarom durf je niet zomaar ‘où est la plage’ uit te kramen tegen een knappe Fransman op vakantie, maar hakkel je dan toch maar ‘where is the beach?’. Uit schaamte. Dat drankje zorgt voor minder perfectionisme: je doet het gewoon. En klaar. En daarmee leer je jezelf een stuk sneller Frans of Duits aan. Spreek je zomaar een beetje Frans Duits, Duits Frans.

Dit artikel verscheen eerder op FavorFlav.

Falder.nl is de grootste mannen 50+ site van Nederland.
Vind je dit een leuk bericht? Like dan onze Facebook-pagina.

Deel dit artikel via:
MANNENPRAAT