En hem of haar om de haverklap uitschelden in een volle trein helpt vast ook niet. Tenminste, ik denk dat mijn vriend ‘m peert. Toch zijn er ook gewoontes waardoor je op het einde van je relatie afstevent zonder dat je het in de gaten hebt.
De boel gewoon helemaal de boel laten
Misschien dat de coronacrisis zorgt voor een klein beetje coulance, maar de hele dag stinkend rondhobbelen in een joggingbroek is volgens de relatietherapeut niet bevorderlijk. Nu mag je heus wel een keer wat later op de dag douchen, maar maak er gewoon maar geen gewoonte van.
Niet bezig zijn met de interesses van je geliefde
Dat jij geen fluit geeft om poker betekent niet dat je nóóit interesse hoeft te tonen in de interesses van je wederhelft. Jezelf een keer grandioos voor schut zetten bij zo’n spel kan gerust. Of vraag in ieder geval eens naar de spelregels.
Aiaiai: de telefoon van je partner checken
Over red flags in een relatie gesproken. Het checken van een telefoon is misschien wel het begin van het einde. Het is heel normaal om niet álles te willen delen in een relatie, en een berichteninbox is daar een mooi voorbeeld van. Als je vriend/vriendin iets wil delen, dan gebeurt dat heus wel.
Altijd maar kritiek hebben
Het helpt om je partner te steunen en een beetje bemoedigend te zijn. Altijd vitten op de ander is de langzame dood van elke relatie.
Nooit eens even bedanken voor kleine dingen
De koffie die ’s ochtends voor je klaarstaat, het openhouden van een deur, het ophalen van een feestje of het krabben van de autoruiten… Het zijn misschien kleine dingen, maar dat zijn juist de dingen waar je de ander even voor moet bedanken.
Beloftes doen en dan niet nakomen
Dit is sowieso iets wat je meteen af wil leren, in welke situatie dan ook. Bij vrienden, familie, op je werk en dus met een partner. Maak nooit beloftes die je niet kan nakomen. Je spoelt alle vertrouwen zo huppakee door de plee ermee
Geen eigen leven hebben
Het liefst plak je jezelf in het begin van een relatie met superlijm aan je geliefde vast, zó verliefd ben je. Helemaal logisch, maar zorg er ook wel voor dat je er een eigen leven op nahoudt. Het is heel gezond om een eigen leven te hebben. De experts noemen het zelfs een signaal van een toxische relatie als je géén dingen voor jezelf doet.
Zo, doe er je voordeel mee. En dan bedoel ik natuurlijk wél in het lang en gelukkig leven.
Bron: Huffpost.com
Dit artikel verscheen eerder op Franska.nl
Falder.nl is de grootste mannen 50+ site van Nederland.
Vind je dit een leuk bericht? Like dan onze Facebook-pagina.