Biertje!

Biertje!

Heerlijke anecdotes over bier (die naar meer smaken)

Zondag? Biertje? Lekker ontspannen? Dan moet je ook even deze anekdotes lezen. Die smaken naar meer.

  1. In Mesopotamië hadden vrouwen het privilege om bier te brouwen. Ze waren verantwoordelijk voor het hele proces, van malen van granen tot het vergisten van de drank
  2. In het oude Egypte was bier zo belangrijk dat het als betaalmiddel werd gebruikt. Werknemers ontvingen een dagelijkse portie bier als onderdeel van hun salaris.
  3. Tijdens de Amerikaanse Revolutie werden sommige soldaten betaald met een dagelijkse rantsoen bier. Dit hielp bij het oppeppen van de moraal en het stimuleren van de vechtlust.
  4. In de 17e eeuw in Engeland werd bier vaak geserveerd in aardewerken potten genaamd “pints”. Mensen deelden dezelfde pot, wat soms tot dronken vechtpartijen leidde
  5. Tijdens het Oktoberfest in München, dat in 1810 begon, werd bier oorspronkelijk geserveerd in grote houten tonnen. Later werden de traditionele bierpullen geïntroduceerd.
  6. In het oude China werd bier gemaakt van rijst en graan. Het werd geserveerd in kleine kommen en met behulp van bamboerietjes gedronken
  7. De Romeinen mengden vaak kruiden en specerijen door hun bier om de smaak te verbeteren. Sommige van deze brouwsels waren behoorlijk exotisch.
  8. In het klassieke Griekenland werden bierdrinkers soms bespot en als barbaars beschouwd. Wijn werd over het algemeen hoger gewaardeerd en beschouwd als de drank van de elite.
  9. Daarentegen werd in het oude China bier beschouwd als een goddelijke drank en werd het gebruikt bij religieuze ceremonies. Het brouwproces werd zorgvuldig bewaakt en bierbrouwers werden hoog in aanzien gehouden.
  10. Tijdens de middeleeuwen in Schotland hadden clans hun eigen unieke brouwrecepten en technieken. Het bier werd vaak gemaakt met lokale ingrediënten zoals heide en wilde kruiden.
Deel dit artikel via:

Falder.nl is de grootste mannen 50+ site van Nederland.
Vind je dit een leuk bericht? Like dan onze Facebook-pagina.

MANNENPRAAT