Vroeger kwamen de groenteboer, de bakker en de melkboer gewoon aan de deur. Alles vers, zo op je bord. Sociaal gezien ook best handig, want dan hoorde je de laatste roddels uit de buurt!
Op zich is er eigenlijk helemaal niks veranderd, alleen zitten de maaltijdbezorgers nu soms letterlijk in een ander jasje.
Met een enorme bult op hun rug fietsen ze met een F1-snelheid naar je toe. En oké, toegegeven, vaak is alles kant-en-klaar en kun je direct ‘aanvallen’.
Maar de nadelen zijn ook bekend: je moet soms wel erg lang op je eten wachten, vaak is het eten al koud, de bezorger heeft zo hard gereden dat de kipfilet van de pizza is gestuiterd.
Iemand die ook al vroeg groenten van deur tot deur verkocht was Piet van Marle, die al in 1830 zijn eerste zaadjes plantte. Zes generaties later start zijn 3x achterkleinzoon Johan een opvallende maaltijdenservice onder de naam Uitgekookt.nl met maar een missie: Nederland gezonder te laten eten. Niet iedereen heeft namelijk inspiratie, puf of de mogelijkheid om goed te koken. Dus daarom huurt Johan de beroemde chef kok Rudolph van Veen in – bekend door zijn optreden in het RTL-programma Life & Cooking en zijn programma’s op 24Kitchen – die tientallen gevarieerde en lekkere maaltijden maakt die hun weg vinden naar inmiddels vele culinaire liefhebbers in heel Nederland.
Wij mochten ook een aantal maaltijden proberen en die vielen bij ons goed in de smaak. De bezorger laat je ruim van tevoren weten wanneer hij de maaltijden komt brengen, wij bergen ze op in de ijskast en voilà, voor 5 dagen vers eten.
Vooropgesteld: wij koken graag zelf. Fluitje van een cent en binnen 10 minuten toveren wij een giga lekker maaltijd op tafel. Maar ja. Hebben wij daar altijd zin in? Nee. Voordeel is natuurlijk het gemak. Je komt thuis, je hoeft geen boodschappen te doen en je gasfornuis blijft leeg. De maaltijden hoef je alleen even in de oven of magnetron te schuiven en klaar is Kees. Je kunt bovendien kiezen uit een uitgebreid assortiment: van nasi en spaghetti tot zalm en gehaktbal. Altijd met groenten en heel veel smaak. Onze topfavorieten: bami met ham, satésaus en roerei, romige tonijnpasta nicoise en vegetarische chili sin carne. Onze tip: maaltijden met aardappeltjes en bijvoorbeeld kipnuggets en schnitzel kun je beter in de oven warm maken, dan blijft het geheel knapperig.
Nadelen? Tja, je kan geen zin hebben in nasi en dat is de laatste maaltijd die nog over is. En: de maaltijden moet je wel binnen 5 dagen op eten, anders is het lekkere er snel vanaf…
Dus geen zin om te koken, ga je een super drukke week tegemoet waarin je weinig tijd hebt? Met uitgekookt.nl heb je in elk geval een alternatief om alvast iets in je ijskast te hebben…
Foto: Shutterstock
Falder.nl is de grootste mannen 50+ site van Nederland.
Vind je dit een leuk bericht? Like dan onze Facebookpagina