Food
Wie heeft er geen kroket van Febo uit de muur getrokken? Febo staat voor ongecompliceerd, oer-Hollands en lekker. Zou je denken. Maar wat nu? Ook Febo begeeft zich in de ‘haute friture’. Op Lowlands 2018 stal het de show met de eigen ‘Haute Friture’-merkkledinglijn. Wat op de website spuuglelijk leek, bleek hippe, mooie jongens en meisjes ineens verdomd goed te staan.
Langoustinefrikandel
In januari kwam Febo met weer een onverwachte move. Maar nu echt in de ‘haute friture’. Het concern werkte eenmalig samen met Schilo van Coevorden, chef-kok van Taiko, het Japanse restaurant van het chique Conservatorium Hotel in Amsterdam. Je kon Schilo’s langoustinefrikandel (‘limited edition’) uit de muur trekken bij de Febo op het Stadionplein. Voor 5 euro per stuk. Later werd zelfs in Taiko een echte Febo-snackmuur opgetrokken met daarin weer die kroket en nu ook een ‘limited edition’ Wagyu-burger.
Hoe hip wil je het hebben met de flitsende Febo Haute Friture?
Anno 1942
De foto van de dames boven dit stukje is er een uit de beginjaren van Febo. Helaas valt het logo op de etalage er net af. Febo is voor ons mannen van een zekere leeftijd pure nostalgie. Febo (afgeleid van Ferdinand Bolstraat) bestaat al sinds 1942 en heeft nu 70 filialen, gerund door franchisenemers. De oprichter, banketbakker Johan de Borst, leerde het vak in de Ferdinand Bolstraat in Amsterdam, vandaar de naam. Zijn familie runt de snackbarketen nog steeds. Het idee van de automatiek had De Borst in New York voor het eerst gezien. En de ‘croquetten’ zijn dan wel kroketten geworden, maar Johannes van Dam vond ze al buitengewoon smakelijk, en dat zijn ze nog steeds.
(Met dank aan Febo voor de foto’s.)
Vind je dit een leuk bericht? Like dan onze Facebookpagina
Volg ons op Twitter: @FalderNL en mis niets dat elke dag leuk, interessant of tof is.