Nooit te oud om te leren

Nooit te oud om te leren

De drie meest voorkomende ruzies in een relatie

Deze moet je dus wel herkennen

Komen de onderstaande onderwerpen je bekend voor? Geen paniek: zo los je ze de volgende keer op.

1. Ruzie over financiën 

Hoe komt het?
Ruzies over geld in relaties ontstaan vaak doordat geld verbonden is met gevoelens van persoonlijke macht en onafhankelijkheid. Hoewel geld slechts voor 19 procent van de conflicten verantwoordelijk is, zijn deze ruzies vaak hardnekkiger en moeilijker op te lossen dan wanneer het over iets anders gaat.

Zo los je het op
Om deze financiële problemen in relaties aan te pakken, suggereert een onderzoek aan de Indiana University dat het samenvoegen van financiën een oplossing kan bieden. Door gezamenlijke bankrekeningen te openen, worden partners gestimuleerd om hun aankopen aan elkaar te rechtvaardigen, wat leidt tot minder conflicten en een beter financieel welzijn. Bovendien bevordert transparantie in de financiële situatie begrip voor elkaars prioriteiten en het uitlijnen van financiële doelen. Het samen beheren van jullie geld creëert ook een gevoel van samenhorigheid en elimineert het idee van “jouw geld” versus “mijn geld.”

2. Ruzie over seksuele intimiteit

Hoe komt het?
In veel romantische relaties speelt seksuele intimiteit een belangrijke rol, maar verschillen in verlangens en behoeften kunnen soms voor problemen zorgen. Een onderzoek in het tijdschrift Psychology and Sexuality toonde aan dat heteroseksuele mannen die sterk vasthouden aan traditionele denkbeelden over mannelijkheid soms instemmen met seksuele activiteiten waar ze eigenlijk niet echt zin in hebben, om zo aan de behoeften van hun partner te voldoen of vanwege verwachtingen binnen de relatie.

Zo los je het op
De oplossing? Heel simpel. Gewoon praten. Psychologen raden aan om seksuele wensen regelmatig te bespreken en stellen dat bewust bezig zijn met seksuele momenten meer plezier en betekenis geeft aan je seksleven. Koppie erbij de volgende keer dus!

3. Ruzie over het huishouden

Hoe komt het?
Dit komt vaak door ongelijke verantwoordelijkheden en verschillende netheidstandaarden. Eén partner kan zich overbelast voelen terwijl de ander minder bijdraagt, wat leidt tot gevoelens van oneerlijkheid en frustratie.

Zo los je het op
Samenwerken en communiceren zijn hierbij de sleutelwoorden. Identificeer ongelijke taken en bespreek hoe deze eerlijker verdeeld kunnen worden. Door dit als team aan te vliegen en elkaar te ondersteunen, kan je relatie worden versterkt en kan zelfs eventuele seksuele ontevredenheid verminderd worden. Klinkt niet verkeerd toch? Heel gauw die stofzuiger tevoorschijn halen dus!

Bron: Psychology Today

Dit artikel verscheen eerder op Amayzine.com

Deel dit artikel via:

Falder.nl is de grootste mannen 50+ site van Nederland.
Vind je dit een leuk bericht? Like dan onze Facebook-pagina.

MANNENPRAAT