Tech

Tech

De Kwestie: jongeren weten zich veel beter te gedragen met hun mobieltje, dan ouderen

Ouderen gedragen zich veel slechter met hun mobieltje in het openbaar dan jongeren. Dit is een wake-up call voor velen, maar stemt je op zijn minst tot nadenken.

In de media zijn het vaak de jongeren die slecht gedrag vertonen met hun mobieltje. Maar is dat terecht? Volkskrant-columnist Jarl van der Ploeg hield ons een mooie spiegel voor. Hij beschreef een persconferentie, waar opeens iedereen werd gestoord door een rinkelende telefoon. Een vrouw begon zonder enige haast in haar tas te zoeken, diepte haar mobieltje op, keek rustig wie haar belde en borg de rinkelende telefoon weer op haar in tas.

Zij was zo rond de 60 jaar.

Herman Finkers wordt gebeld

Vervolgens vroeg Jarl zich af hoe dat komt. Zijn betoog sneed hout. Jongeren wordt met de paplepel ingegoten hoe ze zich moeten gedragen met hun telefoon: aan tafel, op school, in het verkeer. Meerdere malen per dag. En dat jarenlang. Dus de generatie voor wie sinds hun geboorte een mobiele telefoon de normaalste zaak is van de wereld, hebben een hoog sensitief gevoel hoe en wanneer ze hun mobieltje moeten gebruiken.

Roken

Vergelijk het hoe wij al  van jongs af weten hoe slecht roken is, terwijl de ouderen om ons heen stoïcijns bleven doorpaffen. Zoiets geldt dus ook voor de telefoon. Wij ouderen zijn opgegroeid met een telefoon die zich vroeger altijd op een vaste plek in huiselijke, dus veilige, kring bevond. Zodra die overging, kon je altijd opnemen. Jongeren kennen dat niet. Bij hen gaat meteen in hun gedachte een geconditioneerd vingertje omhoog: waar ben je? Kan dit hier wel?

Toegegeven, deze hypothese moet nog nader worden onderzocht. Maar… does this ring a bell to you?

Vind je dit een leuk bericht? Like dan onze Facebookpagina

Volg ons op Twitter: @FalderNL en mis niets dat elke dag leuk, interessant of tof is.

Deel dit artikel via:
MANNENPRAAT