Travel

Travel

Messi, Ronaldo, Jagger en vriendin met de privé jet. Waarom niet?

Messi
Wat hebben Christiano Ronaldo, Lionel Messi, Zlatan Ibrahimovic en Neymar met elkaar gemeen? Ze hebben alle vier een privé jet.

Wat hebben Ronaldo, Messi, Zlatan en Neymar met elkaar gemeen? Het zijn voetballers. Ja, natuurlijk. Maar het bijzondere is: ze hebben alle vier een eigen, hoogstpersoonlijke privé jet. Die staat klaar voor wanneer ze maar willen. Nooit meer in de rij op luchthavens. Geen vertraging. En een lekker groot bed om uitgerust te arriveren in het stadion, op Ibiza of op het eigen privé-eiland. Lionel Messi is nu ineens de pisang. Daar verbaast Uw VERWONDERMAN zich over. Het Franse blad L’Équipe publiceerde vorige week een grootschalig eigen onderzoek naar voetballers en privévliegtuigen. De kleine Messi zou in drie maanden evenveel CO2 hebben uitgestoten als de gemiddelde Fransman in 150 jaar. Zo lust ik er nog wel wat. Zeker omdat Leo geen Fransman is. Wat een jaloezie. En wat een verspilling van drukinkt. Het maakt natuurlijk geen bal uit als een paar voetballers voortaan met de belbus naar Ibiza gaan.

Bij Manchester U. zittend op de bank, of liggend in de privé jet

Messi

Ziet u de Rolling Stones op Schiphol in de rij staan?

Denk groot. Voetballers en milieu, daar hebben ze op het hoogtepunt van hun carrière even geen tijd voor. En geef ze eens ongelijk. Getalenteerde en obsceen goed betaalde voetballers hebben flexibiliteit nodig. Ze moeten kris kras de wereld over voor hun club, land of hun persoonlijke lol (privé-eiland, vriendinnen). Ze zijn het uithangbord van hun club in binnen- en buitenland. Ze moeten (stiekem) op transfergesprek om elders nog meer te verdienen. Een privéjet biedt privacy en kostbare reistijd kan worden bespaard. En een beetje luxe is ook nooit weg. Zeg nou zelf: zou u met de sprinter gaan? Die arme ‘Leo’ Messi ligt nu onder vuur. Ziet u de Rolling Stones op Schiphol in de rij staan? Neen, de Rolling Stones vliegen altijd en al tijden per privé jet. Horen we nooit iemand over. Taylor Swift heeft een privé jet. Bill Gates heeft er een. John de Mol vliegt ook privé. Samuel Eto’o, ooit de rijkste Afrikaanse speler, had/heeft er ook een. Christiano Ronaldo kocht onlangs een Gulfstream G650 privé jet voor 60 miljoen euro. Zoals u en ik soms een nieuwe auto kopen. Ronaldo zit bij Manchester United meestal op de bank en hij ligt in zijn vrije tijd op het grote bed in zijn privéjet. Hoor ik daar iemand over CO2? Wat zou jij doen als steenrijke voetballer? Een OV-chipkaart kopen?

Arme Leo

Messi

Dat Ronaldo en Messi en Taylor en Jagger en Verstappen per privé jet over de aardbol scheuren in een wolk van CO2 is onze schuld.

Wij kopen die voetbal/race/-kaartjes van € 100 per stuk. Wij nemen met z’n miljoenen die abonnementen op TV-streaming sportkanalen, waaruit de getalenteerde topvoetballers grotendeels worden betaald.  Grote voetballers hebben ook grote huizen en grote (of groot geopereerde) vrouwen en heel veel familie. Allemaal mee in de jet. Gezellig hoor, begrijpen we best, zie Ronaldo met vriendin op een selfie, niet jaloers zijn.

Een mogelijke oplossing zou zijn voortaan alle wedstrijden te zoomen vanuit 1 plek ter wereld. Alle profvoetballers gaan 10 maanden per jaar verplicht in Monaco wonen (desnoods in Dubai, daar zijn ze toch zo gek op). Daar spelen ze elke week drie wedstrijden voor club, land en/of Champions League. Ze kunnen stikstofvrij op de fiets naar het stadion en alle wedstrijden worden wereldwijd uitgezonden. In juli en december zijn ze vrij. Dan kunnen ze gaan (jet)skiën of iets anders doen dat onbetamelijk veel CO2 uitstoot en instagrammable is. Uw VERWONDERMAN vindt het een win-win oplossing.

Deel dit artikel via:
MANNENPRAAT