Tijdens het sporten hoorde ik mijn trainer tegen iemand opsommen hoeveel scheppen suiker er ongeveer in één glas alcohol zit. Na een vlug rekensommetje kwam ik tot de conclusie dat ik dan toch zeker met een pak suiker extra naar huis ging na mijn vakantie. Al valt dat blijkbaar wel een beetje te beperken, wijst nieuw onderzoek uit, het ligt er maar net aan wélke alcoholische versnapering je kiest.
Ik hoef maar naar een glas wijn te kijken of het verplaatst zich naar mijn buik. Nu moet je natuurlijk niet denken dat ik het daarom ga laten, zijn we nou helemaal gek geworden? Ik doe én niet mee aan een mesjogge schoonheidsideaal én ik geniet er al helemaal geen seconde minder om. Ik hoop dat dit voor jou ook geldt. Noem me maar gewoon bourgondisch, ik breng het daarna gewoon wel weer in balans. Mocht je nu net in de gezonde modus zitten en wél iets lekkers willen drinken, dan is wijn de beste keuze zeggen onderzoekers van Iowa State University. Wát een uitermate goed nieuws, dit.
Ik zei niet dat het alleen maar feest ging worden, hè? Alcohol heeft de neiging om te blijven plakken rond je organen, dat noemen ze visceraal vet. Dit is (met mate) trouwens heel belangrijk voor je lichaam, want het zorgt ervoor dat je organen niet tegen elkaar aan schurken. Visceraal vet verzamelt zich op en rond de buik en als je het in overvloed hebt dan ontstaat de welbekende bierbuik.
Het nieuwe onderzoek wijst uit dat bij consumptie van bier en sterke drank meer visceraal vet aangemaakt wordt, dan bij het drinken van een glas witte of rode wijn. Ze vergeleken allerlei data uit de UK Biobank en concludeerden dat er verband is tussen dit type vet en de inname van flink wat bacootjes en bier. Bij wijn was dit veel minder het geval. Hoorde ik daar al een kurk van de fles ploppen?
Bron: Science Alert
Dit artikel verscheen eerder op Amayzine.com
Falder.nl is de grootste mannen 50+ site van Nederland.
Vind je dit een leuk bericht? Like dan onze Facebook-pagina.