Goed in je vel

Goed in je vel

Elke keer dat je dit product op je brood doet, kost het je 35 minuten van je leven

Een fout, wit klef bolletje, een flinke dot mayo uitsmeren en dan twee of drie knakworsten erop manoeuvreren. Dol op een broodje knak? Snappen we, wij ook.

Volgens een studie van de University of Michigan School of Public Health is een broodje knakworst namelijk een stuk slechter dan we dachten. En nee, knakworst of rookworst of hotdog, dat maakt niet uit, daar zit het verschil ‘m niet in. Zo zitten er 80 calorieën in één knakworst, maar dat is niet alles. Het vlees is voornamelijk afvalvlees: niet bepaald gezond voor je lijf, dus.

Ongezond worstje

Daarnaast zitten er nog een tal val kleurstoffen en andere ‘slechte’ stoffen in de knakworst. Deze stofjes worden toegevoegd om ze langer houdbaar te houden en om de smaak te verbeteren. Ze zien er immers ook altijd hetzelfde, knalroze uit. Als je er te lang over nadenkt wordt het al goor, vind je niet? Opeens hoor ik je denken: NOOIT ga ik dit meer eten. Terwijl het je net nog zo lekker leek, met die halve kater.

Af en toe

Afijn. Knakworsten an sich zijn dus niet gezond net zoals dat kleffe broodje niet meehelpt, de sauzen niet denderend zijn voor de lijn en je je vitamientjes ook niet haalt uit die gebakken uitjes. Kortom: ongezond voedsel. Je kunt het heus een keer per jaar wel eten hoor, geen zorgen. Het leven moet wel leuk blijven. Maar niet te vaak, o, alsjeblieft niet te vaak. Dan is de charme er gelijk vamaf. Eet je rond die dagen dan wel een wortel extra? Scheelt je misschien net weer vijf minuten.

Dit artikel verscheen eerder op Amayzine.com

Deel dit artikel via:

Falder.nl is de grootste mannen 50+ site van Nederland.
Vind je dit een leuk bericht? Like dan onze Facebook-pagina.

MANNENPRAAT