Nieuws

nu

TikTokpareltjes: hoe eet je een tompouce?

Oranje Boven is de slogan van vandaag, en dan eet je uiteraard een tompouce. Maar hoe eet je die nu slim en zonder te veel knoeien?

Etiquette specialist Jan Jaap van Weering heeft al tientallen jaren een warme belangstelling voor etiquette en omgangsvormen. Hij dankt zijn kennis van goede manieren en gevoel voor decorum grotendeels aan zijn opvoeding en aan zijn latere (bestuurs)activiteiten met een sterk representatief karakter.

Jan Jaap werd in 1958 geboren in Hilversum. Hij groeide op in Oegstgeest en in Indonesië. Hij voltooide zijn opleiding aan de IVA Businessschool te Driebergen. Hierna vervulde hij zijn dienstplicht bij het Korps Mariniers. Vervolgens trad hij toe tot de Marketing Retail-organisatie van Royal Dutch Shell plc, in Nederland. Hier heeft hij ruim 28 jaar gewerkt, altijd in commerciële en communicatieve functies. Hij heeft trainees en collega’s begeleid bij het correct omgaan met klanten. Zijn laatste functie was Huisstijlmanager bij Shell Verkoopmaatschappij B.V. Hij verliet Shell in 2008.

In allerlei situaties merkte Jan Jaap dat mensen zich onzeker kunnen voelen over hun houding en gedrag bij formele gelegenheden. Vanaf de jaren negentig is hij zich gaan verdiepen in de achtergrond van omgangsvormen en begon hij in zijn vrienden- en kennissenkring adviezen te geven over etiquette en omgangsvormen.

Geleidelijk aan ontwikkelde hij het plan om deze activiteiten een professionele vorm te geven. Met zijn bedrijf Distinguished, opgericht in 2008, heeft hij inmiddels een indrukwekkend cliëntenbestand opgebouwd en meer dan 1.000 trainingen en etiquettediners verzorgd.

Deel dit artikel via:

Falder.nl is de grootste mannen 50+ site van Nederland.
Vind je dit een leuk bericht? Like dan onze Facebook-pagina.

MANNENPRAAT